Na de cataractoperatie

Met de huidige technieken van kleine incisie, phako-emulsifikatie en plooibare implantlenzen is een snelle genezing en verbetering van het zicht te verwachten.

Op het einde van de operatie, wordt zalf in het oog gedaan en een oogverband of een oogschelp wordt aangebracht om het oog te beschermen. Hierdoor zal men de dag van de operatie nog niet veel zien. Het is dan ook verboden om zelf met de wagen naar huis te rijden en men voorziet dan ook best een chauffeur. Een licht krassend gevoel de dag van de operatie is niet ongewoon.

Daags na de operatie zal u opnieuw oogdruppels inbrengen. Deze dienen om het geopereerde oog goed te laten genezen en te beschermen tegen infecties. Deze druppels worden over verloop van enkele weken en op advies van uw oogarts afgebouwd.

U zaleen instructieblad meekrijgen waarop duidelijk vermeld staat welke druppels en hoe vaak u moet druppelen.

De beschermende oogschelp wordt best gedurende de nacht van de eerste week na de operatie gedragen.

Een eerste nacontrole is gepland de eerste dag na de operatie. Bijkomende controles zijn meestal gepland ongeveer één week en één maand na de operatie.

In de meeste gevallen en afhankelijk van het type implantlens, zal na de operatie nog een bril moeten worden voorgeschreven. Deze bril wordt bij de laatste controle voorgeschreven wanneer het geopereerde oog voldoende gestabiliseerd is. Indien nodig kan voordien een tijdelijke bril worden aangepast.

Contact & locatie

Taxanderlei 13
2900 Schoten

Tel.: 03 658 80 87
zeyen.cosemans@skynet.be

Routebeschrijving

Afspraak maken

Maand-dinsd-donderd-vrijd : van 8.30u tot 12.00u en van 13.30u tot 18.00u

Op andere momenten wordt u voortgeholpen via een telesecretariaat.

U kan ons online bereiken via Contact