Voorbereiding voor de cataractoperatie

Een informatiebrochure en een instructieblad zal u worden meegegeven op de laatste raadpleging voorafgaand aan de operatie. In de brochure wordt nogmaals het verloop van de operatiedag uitgelegd. Op het instructieblad staan nuttige tips voor na de operatie en wordt uitgelegd welke oogdruppels u moet druppelen en hoe vaak u moet druppelen.

Vóór de operatie wordt een klein korreltje in de onderste oogzak geplaatst om de pupil groot te maken en wordt de afgesproken verdoving gegeven (oogdruppels of een inspuiting). Er wordt ook een intraveneuze leiding met een baxter geplaatst om u zo nodig (bv bij bloeddrukstijging) zo snel mogelijk intraveneuze medicatie toe te kunnen dienen.

Na het binnenbrengen in de operatiezaal wordt u op de operatietafel geïnstalleerd. De aanwezige verpleegkundigen zullen er voor zorgen dat u zo comfortabel mogelijk ligt door eventueel extra steunkussens aan te brengen.

Na ontsmetting van het oog en de huid, wordt een steriel operatiedoek aangebracht die als een tent over uw hoofd ligt. Onder deze doek is een constante aanvoer van zuurstof, zodat u het niet benauwd krijgt. In de operatiedoek is er een opening ter hoogte van het oog dat wordt geopereerd. Een ooglidsperder wordt aangebracht zodat u niet kunt knijpen.

Tijdens de operatie zal uw bloeddruk en uw ademhalings- en hartfunctie constant worden gecontroleerd door de aanwezige anesthesist.

Contact & locatie

Taxanderlei 13
2900 Schoten

Tel.: 03 658 80 87
zeyen.cosemans@skynet.be

Routebeschrijving

Afspraak maken

Maand-dinsd-donderd-vrijd : van 8.30u tot 12.00u en van 13.30u tot 18.00u

Op andere momenten wordt u voortgeholpen via een telesecretariaat.

U kan ons online bereiken via Contact