Glaucoom

Glaucoom is een oogaandoening waarbij de zenuwvezels van de oogzenuw geleidelijk afsterven. Deze zenuwvezels zijn afkomstig van de cellen van het netvlies en vormen de verbinding tussen de oogbol en de hersenen.

                                                

Veel patiënten denken dat glaucoom gelijk staat met een verhoogde oogdruk in de oogbol. Dit is slechts gedeeltelijk juist: hoewel de oogdruk de belangrijkste risicofactor is voor glaucoom, is het niet de enige factor in het ontstaan en de ontwikkeling van glaucoom. Ook de leeftijd, ras, bijziendheid, het gebruik van bloeddrukdalende medicamenten, diabetes en een familiale voorgeschiedenis zijn belangrijke risicofactoren. Ook kan glaucoom ontstaan bij mensen met een normale oogdruk.

Glaucoom is een van de belangrijkste oorzaken van blindheid in de Westerse wereld. Hoewel steeds meer mensen op de hoogte zijn van het bestaan van glaucoom, zijn er miljoenen mensen die glaucoom hebben zonder het zelf te beseffen.

Wanneer glaucoom echter tijdig wordt ontdekt, goed behandeld wordt en regelmatig wordt opgevolgd, is het nog zelden zichtbedreigend.

Contact & locatie

Taxanderlei 13
2900 Schoten

Tel.: 03 658 80 87
zeyen.cosemans@skynet.be

Routebeschrijving

Afspraak maken

Maand-dinsd-donderd-vrijd : van 8.30u tot 12.00u en van 13.30u tot 18.00u

Op andere momenten wordt u voortgeholpen via een telesecretariaat.

U kan ons online bereiken via Contact