Custom Lasik

Custom Lasik, of Wavefront guided Lasik, maakt gebruik van 3-dimensionele metingen van hoe het oog beelden verwerkt en gebruikt deze metingen om de laserstraal te sturen.

Wavefront metingen van het oog worden gemaakt met een aberrometer, een extreem gevoelig meettoestel dat enerzijds de sterkte van het oog opmeet en anderzijds ook de afwijkingen in het oog opmeet die de beeldkwaliteit bepalen.

Zo kan een onderscheid worden gemaakt tussen lagere en hogere orde aberraties. De zogenaamde lagere orde aberraties zijn de afwijkingen die overeenkomen met de refractie afwijking (bijziendheid, verziendheid en astigmatisme).

De aanwezigheid van hogere orde aberraties, afwijkingen in het optisch systeem van het oog bovenop de eigenlijke sterkte of refractie afwijking van het oog, beïnvloeden de beeldkwaliteit van het zicht. Zo zijn hogere orde afwijkingen bepalend voor de contrastgevoeligheid, het nachtzicht of de aanwezigheid van storende halo's of schaduwbeelden.

De voordelen van het behandelen van deze hogere orde afwijkingen zijn een verhoogde kans op een resultaat van 10/10 zicht (en zelfs nog beter), een verbeterde contrastgevoeligheid en nachtzicht en minder hinder van halo's en schaduwbeelden.

Wavefront metingen worden standaard bij alle kandidaat patiënten voor refractieve chirurgie met de Excimer laser uitgevoerd. Aan de hand van het resultaat van deze metingen zal met de patiënt besproken worden welk type van behandeling de beste resultaten geeft.

Contact & locatie

Taxanderlei 13
2900 Schoten

Tel.: 03 658 80 87
zeyen.cosemans@skynet.be

Routebeschrijving

Afspraak maken

Maand-dinsd-donderd-vrijd : van 8.30u tot 12.00u en van 13.30u tot 18.00u

Op andere momenten wordt u voortgeholpen via een telesecretariaat.

U kan ons online bereiken via Contact