Hoe werkt refractieve chirurgie?

De meeste refractieve ingrepen gebeuren door middel van de Excimer laser. Deze laser werd ontwikkeld begin jaren ‘70, maar pas midden jaren ‘80 werden de mogelijkheden van deze laser op het vlak van de refractieve chirurgie ontdekt.

 

De Excimer laser werkt door middel van pulsaties van ultraviolet licht, die minuscule deeltjes van het hoornvlies of de cornea verwijderen.

 

Op deze manier wordt de kromming van de cornea gewijzigd en dus ook de focuserende kracht.

Zo zullen de lichtstralen die het oog binnenkomen beter gefocust worden op het netvlies en een scherp zicht geven. Zo wordt bij bijziendheid het centrale, steile deel van de cornea afgevlakt en bij verziendheid omgekeerd net steiler gemaakt. Bij astigmatisme dient de laserstraal om het onregelmatige oppervlak van de cornea normaal en regelmatig te maken.

 

 

 

Andere technieken in de refractieve chirurgie werken niet op basis van laserstralen, maar zijn gebaseerd op het gebruik van refractieve implantlenzen: de vervanging van de eigen ooglens (clear lens extractie of refractieve lensextractie) door een refractieve lensimplant of het plaatsen van een refractieve lensimplant bovenop de natuurlijke lens (refractieve lensimplant type Artisan of ICL).

 

Bij een refractieve lensimplant wordt een kunstlens in het oog geplaatst die dezelfde focuserende kracht heeft als de brilglazen of de contactlenzen die worden gedragen.

 

  

Contact & locatie

Taxanderlei 13
2900 Schoten

Tel.: 03 658 80 87
zeyen.cosemans@skynet.be

Routebeschrijving

Afspraak maken

Maand-dinsd-donderd-vrijd : van 8.30u tot 12.00u en van 13.30u tot 18.00u

Op andere momenten wordt u voortgeholpen via een telesecretariaat.

U kan ons online bereiken via Contact